Mer Gómez i Nuria Gregori

Mer Gómez i Nuria Gregori a llibreria pròpia

Activitats / Per llibreriapropia

El pròxim dissabte 21 de setembre a les 12h

Presentació dels llibres La rebelión de las hienas: relatos corporales de personas intersex (Bellaterra, 2022) de Mer Gómez i Intersexualidades: emergencias y debates en torno a personas con características sexuales diversas (Catarata, 2024) de Nuria Gregori

Conversa entre les autores moderada per Belén Luna, presidenta de Ben Amics.

La rebelión de las hienas Un viatge autobiogràfic cap a la trobada de referents intersex per a iniciar una revolució a on els relats dels seus protagonistes ens mostren la construcció d’una identitat col·lectiva en la cerca d’un present/futur de llibertat i amb drets.

Mer Gómez. «Bicha rara. Escribo desde el cruce, soy una hiena» Autora i activista intersex. Graduada en Periodisme. Especialitzada en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament i en Estudis Feministes i de Gènere. Ha escrit i protagonitzat els monòlegs per a microteatre “La revolución de Lola” i “Solo apto para a BICHAS RARAS”, així com el curt-documental “Se receta silencio”. Ha publicat, a més, articles com «Soy Lola y soy Intersexual», o «La i está empezando a salir del armario» en Pikara Magazine. Des de 2020, coordina el col·lectiu i de Intersex al costat de Laura Vila Kremer. Un espai de sensibilització des del qual formen i informen sobre intersexualitats i diversitat corporal. Actualment, desenvolupa la seva tesi doctoral dins del programa d’Estudis Feministes i de Gènere de la Universitat del País Basc. El seu objectiu és posar en el centre les experiències de vida intersex per a generar nous enunciats, encarnats i situats, sobre la intersexualitat.

Intersexualidades Un llibre per a totes les persones que han nascut diferents, per a les seves famílies, amistats i per als professionals de la sanitat, la política o la comunicació.

Nuria Gregori. De formació i vocació interdisciplinària, la seva experiència se situa en l’encreuament entre l’àmbit sanitari, l’acadèmic —dins dels estudis Ciència Tecnologia i Societat, el camp dels estudis de gènere i salut i diversitat corporal i sexual— i el de l’activisme LGTBI. Actualment treballa en atenció primària del DS Clínic-Malva-rosa, a la ciutat de València. És antropòloga sociocultural llicenciada en la Universitat de Barcelona i doctora en estudis de gènere per la Universitat de València. Ha centrat la seva recerca en la gestió mèdica i social de les conegudes com a intersexualitats o diferències del desenvolupament sexual (DSD) en el context espanyol. La seva trajectòria, en la intersecció entre l’àmbit assistencial, acadèmic i activista, li ha permès sentir sempre una certa incomoditat i “estranyament”, punt de partida idoni per a la reflexió i un acostament crític.